Laney LineBacker LR20

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Laney LineBacker LR 20 - každý kanál disponuje zvuky 11 zesilovačů od čistých zvuků po plně zkreslené (celkem 22 zvuků)

Kód zboží: 8168

Výrobce: Laney

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
3230,- Kč
( 2669,40 bez DPH )


Detailní popis

LANEY LineBacker LR20

● výkon: 20W RMS
● reproduktor: 1x8"
● 2kanály
● každý kanál disponuje zvuky 11 zesilovačů od čistých zvuků po plně zkreslené (celkem 22 zvuků)
● vstup AUX
● equalizér: excelentní equalizace u každého modelu zesilovače, Contour, Presence
● efekty: 4 modulačními efekty + reverb/delay (2efekty na kanál)
● nastavení efektů je automaticky ukládáno pro každý kanál
● vestavěná ladička
● výstup: sluchátka/nahrávání

O značce Laney:

Laney Amplification je britský výrobce kytarových, baskytarových a dalších aparátů, který byl založen 1. září 1967. Zakladatel Lyndon Laney se k hudbě dostal jako baskytarista, který si dokonce zahrál i s lidmi jako Robert Plant nebo John Bonham. Později se rozhodl začít vyrábět pro své přátele aparaturu.

Jeho velmi kvalitní výrobky se brzy získaly jméno i do dalších hudebníků, prvně v blízkém okolí Birminghamu. Mezi jedny z prvních zákazníků patří například i Tony Iommi, kytarista Black Sabbath, který aparátům Laney zůstal věrný dodnes.

Na začátku 70. let byla nabídka Laney sice poměrně úzká, ale o to zajímavější – oproti známějším konkurentům nabízely tyto celolampové aparáty výrazně „heavy-metalovější“ zvuk. Dá se říct, že zrovna snaha získat více a více gainu při zachování přirozeného lampového zvuku byla tou hlavní hnací silou, která podněcovala další vývoj těchto aparátů.

Samozřejmě by ale bylo mylné se domnívat, že honba za zkreslením byla to jediné, čemu se Laney zaslíbilo. Řada jejich aparátů míří přesně na druhý konec tónového spektra, a to zejména modely vyráběné od 90. let. V současnosti Laney nabízí poměrně velkou řadu aparátů, mezi kterými si vybere snad každý hudebník.

Na závěr snad jen dodejme, že mezi známé uživatele těchto britských aparátů nepatří jen Tony Iommi, ale hrají, čí hráli na něj například i Paul Gilbert, George Lynch, Steve Vai, Joe Satriani, Ace Frehley (Kiss), Bill Kelliher (Mastodon), Mikael Akerfeldt (Opeth), Sharlee D'Angelo (Arch Enemy) či Pete Trewevas (Marillion).




Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/8168/