MARSHALL M1923 C

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



MARSHALL M 1923C, Anniversary 85




Kód zboží: 5428

Výrobce: Marshall

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
36440,- Kč
( 30115,70 bez DPH )


Detailní popis
O značce Marshall:

Jen málokterá společnost se zapsala do historie a vývoje kytarového či baskytarového tónu tak výrazně právě tak jako britský výrobce MARSHALL AMPLIFICATION
sídlící v Milton Keynes. Jen seznam hudebníků, kteří svůj zvuk spojili s touto legendou, by byl snad nekonečný.

Málokdo by ale asi dnes řekl, že když v 60. letech Jim Marshall začal podnikat, byl obyčejným prodejcem v hudebninách, které se ale vůbec nevěnovaly kytarové výbavě, spíše bicím. Dle Marshalla se na kytarové zboží přeorientoval až po tom, co k tomu byl „naveden“ místními hudebníky, například Ritchiem Blackmorem nebo Petem Townshendem. K vlastní ideje výroby aparátů Marshalla přivedl fakt, že tehdy velmi oblíbené americké Fendery byly na britském trhu velmi drahé, tudíž se pokusil stavět jejich kopie.

Po šesti prototypech prý konečně dospěl k modelu, který měl onen „Marshall sound“ a když se dostal na trh, byl pojmenován JTM 45. S dalšími lety přibývaly nejen nové modely aparátů Marshall, ale i zvučná jména hudebníků, kteří tyto výrobky používali. Pár příkladů za všechny: Erica Clapton, Jimi Hendrix, Eddie Van Halen, Randy Rhoads, Zakk Wylde, Kerry King, Jeff Hanneman, Yngwie Malmsteen, Dave Murray, Angus Young či Slash.

Od začátku 60. let dodnes bylo na trh uvedeno mnoho aparátů Marshall, které svým způsobem definovaly kytarový zvuk své doby – jedno jestli šlo o Bluesbreaker, „Plexi“, JCM 800 či 900. I dnes patří Marshall na špičku výrobců aparátů, jehož modely oslovují ohromné množství hudebníků snad v každém hudebním směru.

 


Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/5428/