PRS SE One

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz
PRS SE One


PRS - Paul Reed Smith SE ONE


Kód zboží: 5361

Výrobce: PRS

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
14694,- Kč
( 12143,80 bez DPH )


Detailní popis
PRS - Paul Reed Smith SE ONE
barva: tabacco sunburst
PAUL REED SMITH GUITARS
Na světě existuje jen málo výrobců kytar, kteří by měli takové postavení a takovou pověst jako společnost Paul Reed Smith Guitars, jež vznikla roku 1985. Nástroje této značky dnes patří do absolutní světové špičky, o čemž jistě svědčí i seznam hráčů, kteří kytary PRS používají, jenž je přeplněn světoznámými jmény.

Zakladatelem PRS je americký kytarář Paul Reed Smith (narozen 1956). Ten svou první kytaru postavil již na univerzitě, avšak pokračoval i po dokončení studia. Tyto nástroje se brzo získaly oblibu místních hráčů, ale Smith chtěl víc. Se svými nástroji cestoval po koncertech a nabízel je hráčům k ozkoušení. Zlom nastal po té, co své kytary vnutil Carlosu Santanovi. Ten jimi byl zcela nadšen a spojení Santana – PRS odevřelo Smithovi cesty někam mnohem dál.

Brzy se seznámil s Tedem McCartym, bývalým prezidentem Gibson, který stál za zrodem takových legend jako Explorer, Flying V nebo ES-355. Stejně jako Santana, i McCarty poznal Smithův talent a potenciál. Výsledkem jejich spolupráce se stala v dnešní modelový nabídka PRS, jež je kromě řady SE kompletně vyráběna v USA.

Kytary PRS získaly brzy celosvětovou pověst „top“ nástrojů nejvyšší třídy, jejichž obliba rostla čím dál tím více. Dnešní postavení PRS na poli výrobců kytar je více než pevné. V nabídce se nachází kytary s masivním tělem i pololubové, samozřejmě Signature a Special Edition řady, od konce 90. let i sérii SE nabízející levnější modely vyráběné v Korey. Pro ty největší fajnšmekry funguje Private Stock oddělení vyrábějící na zakázku. Nejnověji se PRS pustili také do výroby kytar akustických, kytarových lampových aparátů a reproboxů a vysoce kvalitních kabelů.

Jen pro doplnění několik hráčů z nekonečného seznamu „PRS Players“: Carlos Santana, Al Die Meola, David Grissom, Dave Navarro, Paul Allender, Mark Tremonti, Mike Mushok, Alex Lifeson, Angelo Bruchini, Axl Rose, Brad Delson, Chad Kroeger, Chris Henderson, Larry Lalonde, Mikael Akerfeldt, Mike Shinoda, Steven Wilson, Trent Reznor a stovky dalších.

Elektrická kytara typu SingleCut z řady SE ONE, tělo mahagon, krk mahagon, lepený, konfigurace snímačů SC (Soapbar), 22 pražců, provedení Tobacco Sunburst


PRS SE ONE
Modelová řada SE je sérií, která se vyrábí v Korey. Nabízí rozličné modely vycházející z „dospělých“ kytar PRS vyráběných v USA, avšak nabízí je za o mnohem přijatelnější cenu. To samozřejmě při zachování výrobních postupů, kvalitativních standardů a pečlivé kontroly. Pokud se Vám zalíbili nástroje PRS, ale považujete za zbytečné investovat do nich desítky tisíc, tak SE modely jsou pro Vás to pravé.
Konkrétně modely ONE vychází designově z modelů typu SingleCut a jde o nástroje, které se vyznačují absolutně minimalistickým přístupem – jeden snímač, jeden potenciometr, jen vletět na podium a začít hrát.

Tělo a krk
Tělo tohoto nástroje je vyrobeno z masivního mahagonu. Krk, který je k tělu přilepen, je vysoustružen z mahagonového dřeva, na jeho horní straně pak naleznete hmatník z palisandru. Menzura nástroje je vyměřena 635 mm, osazeno na ní je 22 pražců, jejichž poloha je značena perleťovými měsíčky. Krk je profilem spíše tlustší a širší (označován jako Wide Fat), takže perfektně padne do ruky, šířka nultého pražce odpovídá 42,8 mm. Nástroj je v provedení Tobacco Sunburst.

Snímače a elektronika
Kytara je osazena pouze jedním snímačem PRS Designed, a to v pozici u krku. Jde o snímač typu single coil, avšak v provedení SoapBar. Zvuk se dá ovlivňovat pouze potenciometrem hlasitosti. Byť jde o velmi minimalistické řešení, lze z nástroje dostat širokou paletu zajímavých zvuků, které se prosadí v nejedné kapele.

Hardware
Na hlavici jsou struny uchyceny v kvalitních ladicích mechanikách PRS Designed, na druhé straně vedou do výškově nastavitelné kobylky typu Stoptail, též PRS Designed. Tato kombinace zaručuje stabilitu ladění a velmi dobrý sustainem. Hardware nástroje je niklový a tělo kryje pod strunami pickguard.

PRS SE ONE je sice jednoduše pojatý, ale velmi zajímavý nástroj, který za svou cenu nabízí nadstandardní hodnotu. Pro milovníky kytar Paul Reed Smith a nejen ty je toto velmi zajímavou možností, jak si pořídit kvalitní nástroj za rozumné peníze.

Technické informace
• elektrická kytara z řady SE ONE
• typ těla: SingleCut
• tělo: masivní mahagon
• krk: mahagon, lepený
• hmatník: palisandr
• menzura: 635 mm
• profil krku: Wide Fat
• šířka nultého pražce: 42,8 mm
• počet pražců: 22
• snímače: SC (Soapbar), PRS Designed
• ovládání: 1x Volume
• kobylka: pevná, Stoptail, PRS Designed
• ladicí mechaniky: PRS Designed
• hardware: niklový
• značení poloh: perleťové měsíčky
• provedení: Tobacco Sunburst
• součástí obal PRS
 


Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/5361/