ESP JD - 600

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz
ESP JD -600 Jon Donajs


LTD-ESP JD-600 Jon Donajs el. kytara

Kód zboží: 5235

Výrobce: ESP - Ltd

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
30174,- Kč
( 24937,20 bez DPH )


Detailní popis
Firma LTD je „juniorskou“ značkou prestižního amerického kytarového výrobce ESP, jehož nástroje jsou pro svou neoddiskutovatelnou kvalitu vysoce ceněny muzikanty napříč celým spektrem hudebních žánrů. Největšího uznání si však kytary a baskytary široce využívající nejmodernější konstrukční poznatky získaly u hudebníků, věnujících se tvrdým hudebním žánrům, jako je rock, metal a hardcore.
I přes „juniorské“ označení, nejsou nástroje nesoucí nálepku LTD ochuzeny o nic, z toho, co neodmyslitelně patří i k prestižním kytarám ESP. Za jejich příznivější cenou totiž nestojí komponenty nižší kvality, méně hodnotné dřevo ani horší zpracování, ale především a pouze výroba v regionech s levnější pracovní silou, ovšem s přísnou výstupní kontrolou, která zaručuje, že se k zákazníkům dostanou pouze exempláře té nejvyšší kvality.

Modely LTD série Signature 600 jsou prakticky zcela identické se Signature nástroji, které vyrábí firma ESP pro přední světové hudebníky. Je použito stejné dřevo, konstrukční provedení, snímače i elektronika. Rozdíl najdete pouze v použité ladící mechanice, v zemi původu a samozřejmě v ceně, jež je výrazně příznivější. Ostatně mnoho světových hvězd používá na pódiu „své“ Signature modely od LTD stejně často, jako originální verze od ESP. A tak může i normální hudebník za relativně rozumné peníze využívat stejných technických vymožeností jako Jon Donais – Shadows Fall.
Např.:

Aktivní snímače
Aktivní snímače EMG zajišťují nástroji mnohem vyšší výstupní signál, který se lépe vypořádá jak s různou impedancí vstupu kytarového zesilovače, tak s prakticky libovolnou délkou kabelu. Signál je mnohem méně náchylný na rušivé vlivy indukované do kabelu, jako je brum apod. a také je výrazně tolerantnější např. ke kytarovým vysílačkám, které jeho zvuk ovlivňují výrazně méně, než u pasivních snímačů. Dalším bonusem je prodloužený sustain, dílem díky tomu, že magnetické pole snímače neomezuje kmitání strun tak, jako u pasivních snímačů, dílem díky samotné vyšší citlivosti. Zcela očividná je také lepší schopnost přebuzení lampového zesilovače vyšším výstupním signálem a z toho plynoucí snadnější dosažení požadované úrovně zkreslení.

EMG 81
EMG 81 je snímač s velmi silným výstupem navržený speciálně pro sólové kytaristy. Výborně dokáže přebudit zesilovače vybavené ovladačem Master Volume. Nabízí ostrý attack, a dlouhý sustain, který oceníte při brilantních sólových výstupech.
Snímač využívá malý keramický magnet v kombinaci s ocelovými pólovými nástavci.
Ve svých nástrojích jej má spousta muzikantů po celém světě, k těm nejznámějším patří např: Kirk Hammet (Metallica) a Kerry King (Slayer).

EMG 85
Přestože máEMG 85 větší měřitelný výstup než typ EMG81, jeho reakce na vibrace strun je zcela jiná. Typ 85 používá dvě cívky s magnety typu Alnico, díky kterým si lépe poradí s „tučnými“ basy a doplní zvuk o kulaté a příjemné výšky.
Má velmi naturální tón, je výborný např. pro Rhythm & Blues, jelikož jeho zvuk ani přes silný výstupní signál není blátivý. Osvědčená kombinace je např. EMG 81 u kobylky a EMG 85 u krku, což je zapojení, které ve svých Gibsonech používá Zakk Wylde.

Lepený krk
Nástroje s novou konstrukcí lepeného krku poskytují hudebníkovi pohodlný přístup k nejvyšším polohám hmatníku, což přináší pocit ze hry srovnatelný s nástroji vybavenými průchozím krkem. Zároveň však zachovávají příjemný a teplý zvuk jehož původcem je kontakt různých druhů dřev na přechodové patce mezi krkem a tělem, tak jak jsme zvyklí u nástrojů s klasickým lepeným spojením.

Pevná kobylka s uchycením strun skrz tělo
Pevná kobylka se strunami protaženými skrz tělo zajišťuje pevnější ukotvení strun, prodloužená délka struny navíc zvyšuje pnutí, což ocení obzvláště muzikanti využívající podladěný nástroj. Nespornou výhodou je také jednoduchá, spolehlivá a snadno nastavitelná konstrukce a zejména citelně prodloužený sustain.

Zamykatelná ladící mechanika
Vyšší modely sérií LTD Signature a Deluxe jsou osazeny léty prověřenou a velmi kvalitní zamykatelnou mechanikou, jež snižuje potřebu „zalomení a omotání“ struny kolem vodícího kolíku na nezbytné minimum. Díky tomu je výrazně zvýšena stabilita ladění i při razantnějších technikách bendingu i při využití tremola a taktéž je prodloužena životnost strun, především s ohledem na jejich praskání.

• Série: Signature – Jon Donais / Shadows Fall
• Konstrukce: lepený krk
• Menzura: 648 mm
• Tělo: Mahagon s přední deskou ze žíhaného javoru
• Krk: Mahagon
• Hmatník: Eben
• Nultý pražec: Standard, 42 mm
• Profil krku: U
• Orientační značky: pouze nápis na 12. pražci
• Počet pražců: 22
• Profil pražců: XJ
• Lemovka: černá (tělo)
• Hardware: Černý nikl
• Ladící mechanika: zamykatelná ESP
• Kobylka: pevná Vintage
• Ukotvení strun: skrz tělo
• Snímače: aktivní EMG 81 + 85
• Elektronika: třípolohový přepínač, 1x Volume
• Barva: STBLK Transparentní černá matná


Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/5235/