Vox VT80+

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Vox VT80+, 120w kombo na el. kytaru.

Kód zboží: 4614

Výrobce: Vox

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
9280,- Kč
( 7669,40 bez DPH )


Detailní popis

VOX VT80+

  • Výkon: 120 W
  • Repro: 1x 12"

O značce Vox:

Společnost Vox je pravděpodobně jednou z nejznámějších a nejvlivnějších firem v moderním hudebním průmyslu. Historie tohoto výrobce aparátů, elektrických kytar a baskytar, kytarových efektů, elektrických varhan a dalšího hudebního vybavení je opravdu dlouhá – počítat se dá již od doby těsně po druhé světové válce.

V této době totiž Thomas Walter Jennings v anglickém Dartford Kent založil společnost Jennings Organ Company, jejímž prvním úspěšným produktem byly elektrické varhany Univox. V roce 1958 byla společnost přejmenována Jennings Musical Instruments a začal se designovat první kytarový aparát. Tohoto roku se poprvé na trhu objevil legendární Vox AC15, který se později měl stát symbolem tohoto výrobce.

Rozkvět firmy byl od této doby velmi dynamický, produkce se rozrůstala a trh byl brzy zaplněn aparáty, kytarami, baskytarami a varhanami s logem této společnosti. V polovině 60. Jennings Vox ale prodal a následně z něj odešel a firma se dostala do spirály komplikací, které přetrvaly až do roku 1992. Tehdy Vox koupil japonský gigant Korg a Vox se dočkal nového rozkvětu, který trvá dodnes.

Na závěr snad jen doplňme několik jmen hudebníků a kapel, které používali či používají produkty Vox, jako důkaz významu této značky: The Shadows, The Rolling Stones, The Beatles, The Kinks, Jimmy Page, Bryan May, Paul Weller, Rory Gallagher, The Edge, Radiohead, The Animals, The Doors a mnozí další profesionální i amatérští hráči.


 



Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/4614/