Laney TT50

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Laney TT 50,celolampové kombo, 1x12 Celestion custom built speaker, 50W, 3 kanály.

Kód zboží: 4520

Výrobce: Laney

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
26850,- Kč
( 22190,10 bez DPH )


Detailní popis
  • Výkon: 50 W
  • Repro: 1x 12"

TT 50
Modelová řada TT sdružuje aparáty, jimž Laney přisoudil motto „Total Inovation“. A opravdu – jde o zesilovače, komba a reproboxy, které vzhledem ke své ceně nabízí nadstandardní možnosti, ohromnou spolehlivost a hlavně perfektní zvuk. Tyto celolampové aparáty patří mezi ty nejuniverzálnější vůbec a skvěle se uplatní v jakémkoli hudebním stylu.

Konkrétně TT 50 je aparát, který disponuje maximálním výkonem 50W, který je získáván ze dvou elektronek typu EL34 umístěných v koncovém v zesilovači. Jakožto celolampový aparát má TT v předzesilovači též umístěny lampy, a to šest ECC83. Tento výkon je přetaven ve zvuk pomocí jednoho 12 palcového reproduktoru Celestion Custom Built.

Tento aparát disponuje třemi zcela nezávislými kanály. První, čistý kanál se ovládá standardním setem potenciometrů, a to Volume, Bass, Mid, Treble a ovladačem reverbu, navíc je mu přiřazen spínač Bright pro rozjasnění zvuku. Druhý, crunch kanál má disponuje stejnými prvky a navíc přidává Drive pro určení úrovně zkreslení a spínač Modern, který přidá na zkreslení a více zkomprimuje signál. Třetí, lead kanál se ovládá pomocí stejných potenciometrů a spínačů jako kanál druhý a navíc má spínače Boost pro ještě větší množství gainu a Xpand, který oživí silně zkreslené zvuky úpravou komprese.

Společnými ovladači na předním panelu jsou pak potenciometry Presence pro nastavení množství vyšších středů na úrovni powerampu, master ovladač reverbu a FX Mix pro nastavení poměru efektové smyčky. Též jsou zde dva přepínatelné potenciometry Master Volume, což může sloužit například jako jump pro sóla. Posledními prvky jsou spínač Mute pro odpojení výkonových výstupů aparátu při zachování funkčnosti výstupů ostatních a spínač Damping. Ten ovlivňuje interakci mezi zesilovačem a reproboxem a pro posluchače se projeví zejména změnou chování v basových frekvencích.

Zadní panel není o nic méně nabitý. Naleznete zde všechny standardní prvky, ale samozřejmě i něco navíc. Nachází se zde totiž vstup a výstup efektové smyčky, Recording-Out a Line-Out, ale také sekce MIDI. TT je plně ovladatelné pomocí protokolu MIDI, naleznete zde klasické konektory MIDI-In, MIDI-Thru a MIDI-Out, které mohou používat jak 5, tak 7 pinové propojení. Samozřejmě je zde spínač Store a DIP přepínače pro ruční nastavení MIDI adresy. Samozřejmě je zde konektor pro běžný footswitch. Pokud jde o připojení reproduktorů, lze připojit ještě externí reprobox o impedanci 8 nebo 16 Ohm..

Laney TT 50 patří do skupiny aparátů, které Vám za investované peníze nabídnout opravdu maximální možnou hodnotu a užitečnost. Po vyzkoušení pochopíte, že TT si nezaslouží horší známku než jedničku.



Technické údaje
• celolampový kytarový zesilovač
• 3 kanály
• výkon: 50W
• reproduktor: 12‘‘ Celestion Custom Built
• preampové elektronky: 6x ECC83
• powerampové elektronky: 2x EL34
• ovládání 1. kanálu: Volume, Bass, Mid, Treble, Reverb + Bright
• ovládání 2. kanálu: Volume, Drive, Bass, Mid, Treble, Reverb + Bright, Modern
• ovládání 2. kanálu: Volume, Drive, Bass, Mid, Treble, Reverb + Bright, Modern, Boost, Xpand
• společné ovládání: Volume 1, Volume 2, FX Mix, Master Reverb + Damping
• reverb
• efektová smyčka
• MIDI
• výstup pro externí reprobox: 1x 6,3 Jack, 16 / 8 Ohm
• Line-Out
• Recording-Out
• Mute
• vstup pro footswitch (přiložen)

O značce Laney:

Laney Amplification je britský výrobce kytarových, baskytarových a dalších aparátů, který byl založen 1. září 1967. Zakladatel Lyndon Laney se k hudbě dostal jako baskytarista, který si dokonce zahrál i s lidmi jako Robert Plant nebo John Bonham. Později se rozhodl začít vyrábět pro své přátele aparaturu.

Jeho velmi kvalitní výrobky se brzy získaly jméno i do dalších hudebníků, prvně v blízkém okolí Birminghamu. Mezi jedny z prvních zákazníků patří například i Tony Iommi, kytarista Black Sabbath, který aparátům Laney zůstal věrný dodnes.

Na začátku 70. let byla nabídka Laney sice poměrně úzká, ale o to zajímavější – oproti známějším konkurentům nabízely tyto celolampové aparáty výrazně „heavy-metalovější“ zvuk. Dá se říct, že zrovna snaha získat více a více gainu při zachování přirozeného lampového zvuku byla tou hlavní hnací silou, která podněcovala další vývoj těchto aparátů.

Samozřejmě by ale bylo mylné se domnívat, že honba za zkreslením byla to jediné, čemu se Laney zaslíbilo. Řada jejich aparátů míří přesně na druhý konec tónového spektra, a to zejména modely vyráběné od 90. let. V současnosti Laney nabízí poměrně velkou řadu aparátů, mezi kterými si vybere snad každý hudebník.

Na závěr snad jen dodejme, že mezi známé uživatele těchto britských aparátů nepatří jen Tony Iommi, ale hrají, čí hráli na něj například i Paul Gilbert, George Lynch, Steve Vai, Joe Satriani, Ace Frehley (Kiss), Bill Kelliher (Mastodon), Mikael Akerfeldt (Opeth), Sharlee D'Angelo (Arch Enemy) či Pete Trewevas (Marillion).


 



Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/4520/