Laney VC30-212

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Laney VC30-212 celolapové kombo

Kód zboží: 4514

Výrobce: Laney

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
17860,- Kč
( 14760,30 bez DPH )


Detailní popis

VC 30-212
Modelová řada VC je sérií nabízející zvukově spíše vintage orientovaná komba, což jest ovšem spojeno s moderními technologiemi a širšími zvukovými možnostmi. Výsledkem je tudíž aparát, který se rozhodně neztratí v nejednom hudebním směru. Tyto celolampové aparáty Vám nabídnou velmi kvalitní, klasicky zabarvený zvuk, který pokryje široké tonální spektrum od čistého zvuku alá Vox AC30 až po krásně živé zkreslení vhodné do bluesových či rockových vod. Pokud by Vám přišlo, že je snad kombo málo, nabízí se v řadě VC i externí reproboxy, které dají opravdu vyniknout tomu, co se v těchto aparátech skrývá

Konkrétně VC 30-212 je celolampový aparát pracující v třídě A, který je schopen dodat výkon až 30W. V jeho útrobách se skrývají čtyři výkonové lampy EL84 a tři preampové elektronky ECC83. O přetavení výkonu ve zvuk se starají dva 12 palcové reproduktory Seventy 80 od renomované firmy Celestion.

Pokud se podíváte na ovládací panel, naleznete zde dva vstupy pro Vaši kytaru. To z toho důvodu, aby aparát optimálně spolupracoval s nástroji s pasivními i aktivními snímači. Ovládání je vcelku standardní – Clean Vol pro nastavení hlasitosti čistého zvuku, Drive Vol a Drive pro nastavení zkreslení a hlasitosti zkresleného kanálu, společné ovladači Bass, Mid, Treble, Reverb a Effects Level pro nastavení úrovně efektové smyčky. Navíc je zde spínač Bright pro rozjasnění či nabroušení zvuku.

Na zadním panelu pak najdete běžné prvky, a to vstup a výstup efektové smyčky, vstup pro duální footswitch pro přepínání kanálů a vypnutí reverbu a dva konektory pro připojení reproduktorů, v kterých jsou standardně připojeny interní reproduktory. Je možné přepínat mezi celkovou zátěží 8 nebo 4 Ohmů, přičemž impedance interních reproduktorů jest 8 Ohmů na každý.

Laney VC30 je velmi zajímavé kombo pro každého příznivce živého lampového tónu. Možná malý, možná jednoduchý, ale o to šikovnější aparát.



Technické údaje
• celolampové kytarové kombo
• 2 kanály
• výkon: 30W
• reproduktor: 2x 12‘‘ Celestion Seventy 80
• preampové elektronky: 3x ECC83
• powerampové elektronky: 4x EL84
• 2 vstupy
• ovládání: Clean Volume, Drive, Drive Volume, Bass, Mid, Treble, Reverb, Effects Level
• spínač Bright
• reverb, spínatelný footswitchem
• efektová smyčka
• výstup pro externí reprobox
• vstup pro duální footswitch (nutno dokoupit)

O značce Laney:

Laney Amplification je britský výrobce kytarových, baskytarových a dalších aparátů, který byl založen 1. září 1967. Zakladatel Lyndon Laney se k hudbě dostal jako baskytarista, který si dokonce zahrál i s lidmi jako Robert Plant nebo John Bonham. Později se rozhodl začít vyrábět pro své přátele aparaturu.

Jeho velmi kvalitní výrobky se brzy získaly jméno i do dalších hudebníků, prvně v blízkém okolí Birminghamu. Mezi jedny z prvních zákazníků patří například i Tony Iommi, kytarista Black Sabbath, který aparátům Laney zůstal věrný dodnes.

Na začátku 70. let byla nabídka Laney sice poměrně úzká, ale o to zajímavější – oproti známějším konkurentům nabízely tyto celolampové aparáty výrazně „heavy-metalovější“ zvuk. Dá se říct, že zrovna snaha získat více a více gainu při zachování přirozeného lampového zvuku byla tou hlavní hnací silou, která podněcovala další vývoj těchto aparátů.

Samozřejmě by ale bylo mylné se domnívat, že honba za zkreslením byla to jediné, čemu se Laney zaslíbilo. Řada jejich aparátů míří přesně na druhý konec tónového spektra, a to zejména modely vyráběné od 90. let. V současnosti Laney nabízí poměrně velkou řadu aparátů, mezi kterými si vybere snad každý hudebník.

Na závěr snad jen dodejme, že mezi známé uživatele těchto britských aparátů nepatří jen Tony Iommi, ale hrají, čí hráli na něj například i Paul Gilbert, George Lynch, Steve Vai, Joe Satriani, Ace Frehley (Kiss), Bill Kelliher (Mastodon), Mikael Akerfeldt (Opeth), Sharlee D'Angelo (Arch Enemy) či Pete Trewevas (Marillion).



Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/4514/