Amati Lesní roh CHR 781-O

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Amati Lesní  roh CHR 781-O mistrovské dvojité lesní rohy s kompaktním vinutím typu "Kruspe".

Kód zboží: 4265

Výrobce: Amati

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
56400,- Kč
( 46611,60 bez DPH )


Detailní popis
Řada 81 představuje mistrovské dvojité lesní rohy s kompaktním vinutím typu "Kruspe". Ručně tvarovaná ústnice má dlouhou životnost a propůjčuje nástroji akustickou flexibilitu v celém jeho rozsahu. Nástroje této řady umožňují snadné hraní legáta s pevným tónovým centrem a jistou intonací. Originální řešení umístění kvartventilu přispívá k volnému průtoku vzduchu a zajišťuje tak jasný a nezkreslený ozev v obou polohách laděních nástroje. Přelaďovací ventil může být nastaven na polohy B/F i F/B.
Strojivo má plně mechanické převody se spolehlivými a bezhlučnými klouby typu Minibal. Pakfongová pouzdra ventilů s ručně zabroušenými mosaznými ventily v konusovém provedení zajištují tichý lehký chod a dlouhou životnost. Tahy snížců jsou zhotoveny z pakfongu, ručně lapované a snadno doladitelné během hry. Pakfongové odnímatelné součásti strojiva patří k záladní výbavě této řady lesních rohů. Stavitelný malíčkový háček nové konstrukce umožňuje nastavení optimální polohy držení nástroje. Zápichy na spojovacích kroužkách, ozdobná rytina na spodních víčkách a tlakadlech ventilů dokresluje krásu a mistrovské provedení nástrojů v této řadě. Modely s odnímatelným ozvučníkem jsou osazeny moderně tvarovaným spojovacím kroužkem, který umožňuje jisté spojení a jednoduché natočení talíře.
Lesní rohy v řadě 81 jsou vhodné pro studenty uměleckých škol, konzervatoří, stejně jako pro profesionální hudebníky pro orchestrální hru i sólový přednes.

Specifikace

  • Ladění: F/B, přeladitelné do B/F.
  • Vrtání: 11.7mm.
  • Ozvučník: 305mm se středně velkým vyústěním, vyztužený drátem. Provedení s odnímatelným i jednodílným ozvučníkem.
  • Ústnice: Ručně tvarovaná. Pakfongový převlek ústnice.
  • Strojivo: Nezávislé snížce pro B a F polohy. Pouzdra ventilů pakfongová. Ventily konusové, ručně zabrušované. Plně mechanické převody, klouby typu Minibal.
  • Garnitura: Vnitřní i vnější tahy snížců pakfongové, ručně lapované. Vnější tahy s ozdobným dorazovým kroužkem. Plátky i příčky pakfongové. Hlavy snížců a spojovací kroužky s ozdobným zápichem. Prstové kroužky na snížcích pakfongové. Ochranné pakfongové kapničky na ozvučníku i ústnici. Spodní víčka a tlakadla ventilů s ozdobnou rytinou. Malíčkový háček s nastavitelnou polohou.
  • Povrchová úprava: Nástroj leštěn do vysokého lesku a chráněn bezbarvým epoxydovým vypalovacím lakem. Dle nabídky jsou na přání volitelné i jiné.

Modely

CHR 681 - Model CHR 681 představuje mosazné provedení této řady, které dodává nástroji velký plný tón s mohutnou rezonancí ve fortissimo pasážích. Odlehčená stavba ozvučníku umožňuje dynamický projev s širokou a jasnou projekcí zvuku. Model CHR 681 umožňuje snadné hraní legáta s pevným tónovým centrem, jistou intonací a lehkým přechodem mezi registry.

CHR 781 - Model CHR 781 představuje zlatomosazné provedení této řady. Zlatomosazný materiál použitý pro stavbu těla, obloučků i vývodových kolínek v kombinaci se stříbrnou barvou pakfongu vytváří z modelu nástrojařský šperk a propůjčuje nástroji jasný tmavý tón, který si však udržel svoji měkkost a příjemné zabarvení i ve fortissimu. Pianissimo pasáže lze na nástroji hrát sensitivně a vyrovnaně s přesně vymezenými legáty. Pakfongová ústnice zaručuje snadný a rychlý ozev nástroje s příjemně vyrovnaným spektrem, které se rozezní v každém koncertním sále. Barevná pestrost tónu a výborné intonační vlastnosti vytváří lesní roh, který je vhodný pro přednes klasické hudby v symfonických i komorních tělesech, stejně jako pro studium hudby na konzervatořích.

Alternativou k tomuto modelu je provedení s pakfongovým talířem (model DP), které dodává nástroji více centrovaný ozev. Druhou alternativu tvoří lesní roh se zlatomosaznou ústnici (CHR 781DG), která propůjčuje nástroji kulatější tón, který se nádherně pojí v symfonických tělesech s houslemi.

CHR 881 - Model CHR 881 představuje celopakfongové provedení této řady. Pakfongový materiál je použit na stavbu těla, stejně jako všechny obloučky a vývodová kolínka ventilových pouzder. Nástroj má lehký ozevem a přitom konkrétní a průrazný tón, který je charakterizován použitými materiály. Pakfongová ústnice dodává nástroji přesně vymezený centrovaný tón.

Možnosti provedení nástrojů

  • S jednodílným nebo odnímatelným ozvučníkem (značen písmenem D).
  • Vodní klapka na ústnici.

Příslušenství

K nástroji se standardně dodává:
  • Plastové pouzdro ( typ #6648 pro modely s jednodílným ozvučníkem nebo typ  pro modely s odnímatelným ozvučníkem). K pouzdru #6657 se nabízí alternativně pouzdro Gig Bag.
  • Postříbřený nátrubek ( typ #11 HR ).


Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/4265/