Mesa Boogie Stiletto ACE

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Mesa Boogie Stiletto ACE kombo 50w  1x12"

Kód zboží: 3948

Výrobce: Mesa Boogie

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
56525,- Kč
( 46714,90 bez DPH )


Detailní popis

Mesa Boogie Stiletto kombo 50w  1x12"

Kalifornská firma Mesa/Boogie, známá též jako Mesa Engineering, vyrábí kytarové a baskytarové zesilovače již od roku 1969. Zakladatelem je Randall Smith, který zpočátku upravoval zesilovače Fender. Značka Mesa/Boogie je zárukou precizního bytelného zpracování, použití kvalitních materiálů a širokých možností nastavení. Aparátům Mesa/Boogie se podařilo dosáhnout věhlasu nejen svými kvalitami, ale též je proslavila jména jako Carlos Santana či Keith Richards.

Mesa/Boogie Stiletto Ace 112 je dvoukanálové celolampové kytarové kombo. Zesilovač použitý v tomto kombu vychází z řady Stilleto, která je alternativou k slavné sérii RECTIFIER. Hlavní změnou je zde použití jiného typu lamp (EL34), které jsou typické pro britský sound od jiskřivě čistého přes typický britský crunch po silně zkreslené moderní zvuky. Pevné vyšší basy, plné nižší středy a nejasné výšky se perfektně hodí do agresivnějších kapel s dvěmi kytarami, dovolující každé z nich zaplnit odlišné harmonické spektrum.

Výkon a Rectifier-Tracking
Zesilovač nabízí výkon 50W a je osazen dvěmi EL34 výkonovými elektronkami.
Zesilovač je také osazen jednou usměrňovacími 5U4 lampou a jednou křemíkovou diodou. Tím je upravován proud tekoucí do výkonových lamp a také se mění charakteristika samotného zvuku.
DIOD - průraznější, jasnější, pevný atak, rychlejší odezva basových frekvencí, vhodné nastavení pro čistý zvuk či naopak extrémně vybuzený crunch.
TUBE - jemnější, vintage zvuk 60. let.

Built In Variac
Má dvě polohy: BOLD a SPONGY. Zatímco BOLD je základní nastavení, které pouští do lamp standartní napětí, poloha SPONGY sníží napětí a způsobuje dřívější zkreslování aparátu. Toto nastavení je určeno spíše pro čistý zvuk, který tak lze v tomto nastavení snadněji vybudit a mírně zkreslit pouhým stylem hry.

Předzesilovač
2 kanály osazené pěti 12AX7 lampami a přepínatelné externím footswitchem nabízí 6 módů nastavení (Kanál 1 = Fat Clean, Tite Clean or Crunch, Kanál 2 = Crunch, Tite Gain or Fluid Drive).
Každý kanál disponuje nezávislými korekcemi: vstupní citlivost (gain), ekvalizér (basy, středy výšky, presence) a hlasitost kanálu (master).
Nakonec společný ovladač celkové hlasitosti a potenciometr SOLO, který umožňuje nastavit úroveň zesílení po sepnutí této funkce externím footswitchem. Využití lze snadno odhadnout.

Režimy nastavení:
Kanál 1: FAT CLEAN - bohatý na basové frekvence, vhodný pro sóla s čistým plným zakulaceným zvukem
Kanál 1: TITE CLEAN - opak v každém směru, zbavený basů a nižších středů, okamžitý atak, vhodný pro rytmickou hru
Kanál 1: CRUNCH - old school rock´n´roll zvuk inspirovaný britským soundem, vhodný pro sólo i rytmické hraní
Kanál 2: CRUNCH - stejný jako na kanále 1, avšak kanál 2 má jiný rozsah potenciometru PRESENCE, tudíž lze dosáhnout odlišených zvuků
Kanál 2: TITE GAIN - klasická CRUNCH ekvalizační křivka zdůrazňující středy a výšky, britský charakter, při vyšším gainu lze dosáhnout velmi zkresleného zvuku
Kanál 2: FLUID DRIVE - nastavení s nejvyšším gainem, znatelná komprese, tlustý hladký zvuk, velmi vhodný pro melodické linky

Možnosti zapojení
Zesilovač obsahuje 4 jack výstupy do reproduktorů, které jsou roztříděny podle impedance. SLAVE OUT s ovladačem výstupní úrovně umožňuje poslat již zesílený signál například do dalšího zesilovače k dosáhnutí ještě většího výkonu.
Dále můžeme využít jednu sérivou efektovou smyčku umožňující Hard Bypass (dojde k vyřazení efektové smyčky ze signálové cesty, dále jsou však vyřazeny potenciometry SOLO a OUTPUT). Efektovou smyčku lze spínat pomocí footswitche. Také lze nastavit množství signálu jdoucí přes smyčku pomocí Send Level.
Najdeme zde také několik jack konektorů pro přepínání funkcí externím footswitchem (SOLO, CHANNEL).

Reproduktory a konstrukce
Kombo je osazeno jedním 12" reproduktorem Celestion V30 a je vzadu uzavřené.

Hledáte alternativu k RECTIFIER sérii, která nabízí charakteristický britský sound? Právě jste ji našli - Mesa/Boogie Stiletto Ace 112.

Vlastnosti
• Výkon: 50W
• Koncové lampy: 2 x EL34
• Lampy v předzesilovači: 5x 12AX7
• Rectifier-Tracking: 1x 5U4 a křemíková dioda
• Reproduktory: 1x 12" Celestion V30
• Kanály: 2 (6 režimů)
• Ekvalizace: nezávislá pro každý kanál (basy, středy, výšky, presence)
• Built In Variac
• sériová efektová smyčka (Hard Bypass, Send Level Control)
• Slave out
• funkce Solo
• funkce Standby



Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/3948/