Gibson Les Paul Classic

Informace o zboží z internetového obchodu www.e-hudebniny.cz



Gibson Les Paul Classic pouzdro 1x496R/1x500T v barvě EB,HB,VS,WR

Kód zboží: 3695

Výrobce: Gibson

Dostupnost: Dodání na dotaz

Cena
37890,- Kč
( 31314,- bez DPH )


Detailní popis

Gibson Les Paul Classic pouzdro 1x496R/1x500T v barvě EB,HB,VS,WR

Lepený krk

Všechny klasické kytary Gibson mají jako jeden ze svých typických znaků tradiční způsob spojení těla a krku lepení. Přilepení krku k tělu zaručuje kontakt „dřevo na dřevo“, nevzniká tak nežádoucí vzduchová dutina, což zaručuje, že obě základní části nástroje ve skutečnosti pracují jako jediný díl. Výsledek? Barevnější tón, delší sustain a vyšší trvanlivost kytary.

Palisandrový hmatník

Palisandr byl vždy používán pro výrobu hmatníků u těch nejlepších strunných nástrojů. Gibson pro své kytary používá materiál nejvyšší kvality dostupný na naší planetě. Každý kus je před montáží důkladně zkontrolován zkušenými odborníky. Dřevo používané na hmatníky vysokou hustotu, jež zaručuje dlouhodobou trvanlivost, vyváženost a stabilitu a dává každému tónu bezkonkurenční čistotu a průraznost. 12“ radius je ideální pro vytahování tónů, které je snadné a eliminuje „mrtvé“ nebo „přidušené“ tóny s nimiž se můžeme běžně setkat u nástrojů s menším zaoblením.

Profil krku 1960

Modernější, štíhlejší a více se zužující profil krku je nejčastěji spojován s modely Les Paul a SG, které přišly na trh těsně po roce 1960. Základní tvar krk získává strojním zpracováním, ale jeho definitivní podobu po přilepení hmatníku určuje ruční práce. Díky tomu nejsou nikdy dva krky 100% stejné a každý jednotlivý nástroj tím získává vlastní specifický feeling.

Zakloněná hlava nástroje

Hlava nástroje zachovávající úhel 17 stupňů je typickým příkladem „jiného“ myšlení návrhářů firmy Gibson, jehož základní ideou je co nejvyšší kvalita a dokonalost, bez ohledu na náročnost a náklady.
Hlava je totiž vyrobena ze stejného kusu mahagonu jako celý krk. Nejedná se tedy o „dolepovanou“ hlavici. Takovýto způsob výroby si samozřejmě žádá zručnost, čas a nemalé úsilí, které se však několikanásobně vyplatí ve vyšším napětí strun, zaručujícím jejich pevné usazení v zářezech nultého pražce, nižší ztrátě vibrace mezi nultým pražcem a ladící mechanikou a v celkově lepším sustainu.

Série: Les Paul Classic

Konstrukce: lepený krk
Tělo: Mahagon s přední deskou javoru
Krk: Mahagon
Nultý pražec: 43 mm
Spojení těla a krku: 16. pražec
Profil krku: 1960, zúžený
Hmatník: Palisandr
Menzura: 628 mm
Počet pražců: 22
Orientační značky: Žluté lichoběžníky
Lemovka: Krémová
Hardware: Nikl
Ukotvení strun: Stopbar
Kobylka: Tune-o-matic
Ladící mechanika: Green Keys
Snímače: Keramický HB 496R (krk) + 500T (kobylka)
Elektronika: 3 polohový přepínač, 2x Volume, 2x Tone
Pevný kufr v ceně (černá napodobenina hadí kůže/bílý plyš)
Barva: Honey Burst


Tento produkt naleznete na adrese:
Http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/3695/